Versele-Laga pakt prijs op Tenerife

DEINZE – Versele-Laga kreeg van dierenpark Loro Parque op Tenerife de Premio Gorila 2016 overhandigd. Die erkenning is te danken aan de continue inspanningen voor het behoud van biodiversiteit.

De awarduitreiking is gericht op het erkennen van uitzonderlijke prestaties, verantwoordelijkheid voor het milieu en de actieve implementatie van strategieën voor duurzaamheid. Ook de internationale fabrikant van kwalitatieve voedings- en verzorgingsmerkproducten voor prestatie- en huisdieren uit Deinze heeft daar een belangrijk aandeel in.

“Versele-Laga is nu 15 jaar hoofdsponsor van onze Loro Parque Fundación”, zegt Wolfgang Kiessling, voorzitter van Loro Parque. “Al die jaren leveren zij mee inspanningen om de biodiversiteit in het park te behouden. Zij doen dat specifiek voor de papegaaien die met uitsterven zijn bedreigd. In een wereld waarin de menselijke bevolking onevenredig toeneemt met de hoeveelheid natuurlijke bronnen, willen we hun bijdrage dan ook in de verf zetten.”

 

VerseleLaga.jpg

Versele-Laga werd opgericht in 1932 toen Prudent Versele op kleine schaal veevoeders begon te produceren en op de markt bracht. Vijf jaar later kon hij alleen maar aan de vraag blijven voldoen door een eerste veevoederfabriek in Deinze te bouwen. Het bedrijf groeide en onder meer mengelingen voor de duivensport en producten voor andere sport- en hobbydieren kwamen bij het aanbod.

Contact to Listing Owner

Captcha Code