Think Pink Actie

Inzamelactie oude gsm’s ten voordele van Think Pink

 

Met de steun van stad Deinze worden nog tot eind juli 2018 op verschillende locaties oude gsm’s verzameld ten voordele van Think Pink.  Ook bedrijven kunnen hun steentje bijdragen.

Wenst u uw medewerkers te sensibiliseren om bij te dragen tot het milieu en de campagnes van Think Pink, de nationale borstkankercampagne? Zet dan een doos aan het onthaal en spoor uw medewerkers aan om oude gsm’s achter te laten in de doos voor eind juli 2018.

Bedrijven die gsm’s konden ophalen kunnen dit melden voor 1.8.2018 aan info@deinzeindustrie.be en dezelfde week worden de gsm’s nog opgehaald.

 

Think_Pink_gsm_actie_2018.PNG

 

Algemene informatie: volgens berekeningen zijn er in ons land meer dan 10 miljoen ongebruikte gsm’s. Deze kunnen perfect hergebruikt of gerecycleerd worden, bijvoorbeeld voor het goede doel van Think Pink.

Alle oude gsm’s die Think Pink bereiken worden gecontroleerd op herbruikbaarheid (herverkoopbaarheid) door de ophaler, Recell uit Nederland. Recell beschikt over alle nodige vergunningen en toestemmingen via OVAM, de Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij. Zij halen toestellen op en controleren alles. De niet-herbruikbare worden ontmanteld en hieruit recycleert men op een band alle edele metalen die geld waard zijn. De batterijen worden apart gerecycleerd.

De herbruikbare toestellen worden via de internationale markt te koop aangeboden door Recell (per 100 van hetzelfde model) en verhuizen naar Oost-Europa (smartphones), maar ook naar Zuid-Amerika en  in mindere mate naar Afrika.

Think Pink ontvangt gemiddeld €1 tot €2 per verkochte of gerecycleerde gsm en herinvesteert deze opbrengsten in de nationale borstkankercampagne.

Meer informatie via: https://www.think-pink.be/nl/acties/gsm-inzamelactie

Contact to Listing Owner

Captcha Code