Succesvolle eerste Rond de Watertoren Academy: Afval en afvalstromen bij bedrijven

Hendrik_Vergote.png

Afvalbeheer in bedrijven is een belangrijk en vrij complex gegeven.  

Het is verplicht om afval te sorteren, maar welk afval is precies onderworpen aan een sorteerverplichting?

Afval is ook een maatschappelijke kwestie geworden. Het is not done om als bedrijf hier geen aandacht aan te besteden.  Maar welke inzamelmethode moet je gebruiken voor welk type afval? Welke materialen beïnvloeden de kwaliteit van de recyclage? Hoe breng ik de afvalproductie in kaart?

Daarbij komt dat elk bedrijf anders georganiseerd is en elk bedrijf een eigen strategie volgt. Ook afvalbeheer kan dus verschillen per bedrijf.

Hoe je weinig of veel, eenvoudige of complexe afval gemanaged krijgt in jouw bedrijf, lichtte Hendrik Vergote van Containers Vindevogel kort en bondig toe op de eerste Rond de Watertoren Academy op vrijdag 2.10.2020. Ook vergunningsexperte Tine Monseré van stad Deinze was aanwezig.

Je kan HIER de presentatie bekijken.

Heb jij ideeën of suggesties voor een volgende infomiddagsessie, laat het ons weten via info@ronddewatertoren.be. Het doel is een 2 tot 3-tal keer per jaar tussen 12u en 13.30u een interessant thema aan te snijden en vragen te stellen. Er worden broodjes voorzien. Kort, krachtig en leerrijk dus.

Contact to Listing Owner

Captcha Code