Ruimte en Milieu

Derde zwerfvuilactie Rond de Watertoren op vrijdag 15.9.2023 was alweer een succes.


Al voor de 3de keer zetten de bedrijven van Rond de Watertoren zich in voor propere industriezones (4, 5 en 6) in Deinze.

Met bijna 30 vrijwilligers willen ze aantonen dat zwerfvuil niet wenselijk is. Het is schadelijk voor het milieu èn het is niet fijn voor de medewerkers en bezoekers van de bedrijven in de industriezones.

Al eerder installeerde de bedrijvenvereniging picknickbanken in de 3 zones die o.a. gebruikt kunnen worden voor de lunchpauzes van alle medewerkers. Inzettten op welzijn in de werkomgeving is wel degelijk belangrijk.

 

groepsfoto_2023_jpeg.jpeg

 

De deelnemende bedrijven waren: Liebaert, Demival, KVK Deuren, Chicken Masters, Adveo en HCT/Kemtex. Bevoegde schepen Filip Vervaeke en schepen Trees Van Hove waren ook van de partij.

Foodbart, huisleverancier van broodjes/wraps/soep/salades bij heel wat bedrijven, zorgde voor gratis soep en brood na afloop van de actie.  Alle vrijwillige medewerkers konden gezellig bij Chicken Masters genieten van de soep en gezellig napraten! Much appreciated!

 

KLIK HIER VOOR BEELDEN VAN DE 3DE ZWERFVUILACTIE.


De actie kaart het belang van propere industriezones en een nette stad concreet aan. Schepen voor KMO/Industrie en Milieu, Filip Vervaeke vertelt: ‘Bedrijvenvereniging Rond de Watertoren is een oudere iZone in Deinze, maar zet zich enorm in om de inrichting ervan en de bedrijven zo goed mogelijk te ondersteunen.  De lunch-thema vergaderingen, de aanpak van de signalisaties, de publieke rustzones en deze zwerfvuiilactie zijn typerend voor dynamiek van de vereniging. 

Stad Deinze steunde de actie dan ook door het gratis ter beschikking stellen van materiaal zoals handschoenen, grijpers, vuilniszakken en fluovestjes. Ook bracht de stad gepersonaliseerde bermbordjes aan haalde ze het verzamelde zwerfvuil op. 

Een bijzondere dank voor iedereen die deze actie mee hielp ondersteunen.

 


 

Contact to Listing Owner

Captcha Code