N43 in Deinze vanaf 18.4.2017: structureel onderhoud Gentsesteenweg

N43: structureel onderhoud in Deinze

Regio

Gemeente

Weg

Datum Van 18 april tot september

Op dinsdag 18 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het structureel onderhoud van de Gentsesteenweg (N43) in Deinze. De fietspaden worden ook vernieuwd. Het verkeer richting Gent rijdt langs de werfzone. De werken duren in totaal vijf maanden. De vooropgestelde timing hangt af van de technische omstandigheden op de werf en van het weer.

Wat houden de werken in?

De aannemer start met het uitbreken en volledig heraanleggen van bijna 2 km Gentsesteenweg (N43), namelijk tussen de Guido Gezellelaan en de Nieuwstraat/Hubert Malfaitplein. Er komt een nieuwe aparte busbaan om de doorstroming van openbaar vervoer te verbeteren. De fietspaden langs beide zijden van de weg krijgen een nieuwe asfaltlaag.  De parkeerstroken worden heraangelegd.

Fasering 

De aannemer werkt telkens op één kant van de weg waardoor het verkeer richting Gent altijd langs de werfzone blijft rijden. Hij werkt eerst op de weghelft richting Kortrijk, van 18 april tot midden juni. Daarna werkt hij op de weghelft richting Gent. De kruispunten Guido Gezellelaan en Nieuwstraat bevinden zich niet in de werfzone en blijven open. Het einde van de werken is voorzien voor midden september.

Omleidingen

Auto’s en vrachtwagens:

  • richting Gent rijden op de Gentsesteenweg langs de werfzone.
  • richting Kortrijk rijdt om via de Klapstraat (N437), Kortrijkseheerweg, ’s Gravenstraat en Steenweg Deinze (N35) en de E17.
  • Het verkeer uit Gent richting het centrum van Deinze rijdt via de rotonde, de Pontstraat (N43), Pontstraat (N437), Leernsesteenweg (N466) en de Karel Piquélaan.  

 

Alle fietsers:

Voor de veiligheid laten we geen fietsers toe in de werfzone. 

  • richting Gent rijden via Georges Martensstraat, Stationsstraat, De Volderstraat, het dubbelrichtingsfietspad langs de spoorweg, Parijsestraat en Nieuwstraat.
  • richting Kortrijk rijden via de Pontstraat (Astene) en Hellestraat, Leieoever, Jaagpad (langs Leie) en Leiedam, Tolpoortstraat.

Minder hinder

  • Door in fasen te werken kan het verkeer richting Gent altijd langs de werfzone.
  • Voor de vele handelszaken langs de N43 hebben we een bereikbaarheidsadviseur aangesteld.

Bereikbaarheidsadviseur

AWV stelt speciaal voor handelaars en bedrijven een bereikbaarheidsadviseur aan. Heeft u als ondernemer vragen over de bereikbaarheid, dan kunt u bij hem terecht:

Cedric Labeau
E-mail: bereikbaarheidsadviseur.ovl@wegenenverkeer.be
Tel: 0485/42 07 88

Infovergadering voor bedrijven op 27 maart

Op maandag 27 maart wordt samen met de stad Deinze een infovergadering georganiseerd om 15u00 in de raadzaal “Leiespiegel”, Brielstraat 2 in Deinze.

 

Contact to Listing Owner

Captcha Code