Medewerkers van Rond de Watertoren-bedrijven volgen samen cursus reanimeren met AED

Op maandag 12 juni 2023 volgden zo’n 20 medewerkers van bedrijven in de iZones van Rond de Watertoren in Deinze, een zeer interessante AED-opleiding om de veiligheid in Deinze en haar bedrijven te verhogen.

Geert Raveel van REAlife+ bracht op een zeer heldere en concrete manier inzichten en toepassingen bij over reanimeren en defibrilleren.  

‘Dit was een korte en krachtige cursus die we iedereen kunnen aanraden’ was dan ook de vaakst herhaalde reactie na afloop. Na een korte kennismaking en een lichte lunch, startte een opleiding van 1,5 uur. Het werd dus een superefficiënte lunchpauze met een focus op veiligheid in Deinze.

Bij een hartstilstand zijn de eerste minuten van levensbelang. Onmiddellijk starten met hartmassage verdubbelt de overlevingskansen. Daarom organiseerde Rond de Watertoren een gratis opleiding voor zijn leden. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leerden de aanwezigen de basistechnieken van reanimatie en het gebruik van een AED-toestel (Automische Externe Defibrillator). Zo kan bij een hartstilstand correct opgetreden worden en de periode overbrugd worden tot de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Geert Raveel duidde op het levensbelang van:
  • Het installeren van de app 112BE en het gebruik van het noodknopnummer op alle gsm-toestellen (direct wordt locatie getraceerd)
  • 5 tot 6 keer +/- 6 cm pompen per seconde
  • Beademen mag, maar moet niet
  • Een snelle, alerte reflex en kin omhoog en hoofd achteruit (luchtpijp vrijhouden van tong)
  • De veiligheidshouding
  • Enz.

Alle deelnemers kregen een certificaat van de opleiding.

Wegens succes wordt de opleiding in 2024 hernomen.

We vragen aan alle bedrijven die een AED-toestel hebben, de toestellen te willen registreren op de app Staying Alive. Zo kunnen we in kaart brengen in welke bedrijven reeds mobiele AED-toestellen aanwezig zijn. Tot nu toe zien we toestellen bij Demival en VM Building Solutions.  Registreren is een collectief gebaar dat levens kan redden en de veiligheid in Deinze en zijn bedrijven kan verhogen.

KLIK HIER VOOR SFEERBEELDEN VAN DE OPLEIDING.

Contact: Geert Raveel – REAlife+ – realifeplus@telenet.be

Contact to Listing Owner

Captcha Code