Eerste zwerfvuilactie van Rond de Watertoren was succesvol

Eerste zwerfvuilactie van Rond de Watertoren was succesvol

Niets slechter voor het milieu dan rondslingerend afval. Op vrijdag 17 september 2021 organiseerde Rond de Watertoren dan ook een eerste succesvolle zwerfvuilactie, en dat tijdens het weekend van World Cleanup DayIn Izones 4, 5 en 6 gingen 30 medewerkers van verschillende Rond de Watertoren-bedrijven de straat op.

De actie kaartte het belang van propere industriezones en een nette stad concreet aan. Schepen voor KMO/Industrie en Milieu, Filip Vervaeke vertelde erover: ‘Netheid maakt de omgeving en het leven en werken veel aangenamer en daar wil Stad Deinze samen met verschillende bedrijven samen voor ijveren. Deze samenwerking werkt aanstekelijk en het is fijn dat ondernemers zelf hier ook hun schouders onderzetten.’

Stad Deinze steunde de actie dan ook door het gratis ter beschikking stellen van materiaal zoals handschoenen, grijpers, vuilniszakken en fluovestjes. Ook bracht de stad gepersonaliseerde bermbordjes aan haalde ze het verzamelde zwerfvuil op. Na afloop werden de vrijwilligers getrakteerd bij Kip&Hip op kippensoep en een broodje.

De bedrijvenvereniging Rond de Watertoren is van plan om deze actie jaarlijks te herhalen en zo het bewustzijn rond zwerfafval te vergroten. De net aangebrachte bermbordjes moeten de passanten hieraan herinneren.

Beelden van de geslaagde actie zijn te zien via dit online album.


Pers in Het Laatste nieuws lees je hier.


IMG_1415.jpg


Contact to Listing Owner

Captcha Code