DRINGENDE OPROEP VOOR OUDE LAPTOPS Deinze Industrie zamelt laptops in voor kansarme kinderen

DRINGENDE OPROEP VOOR OUDE LAPTOPS

Deinze Industrie zamelt laptops in voor kansarme kinderen

 

Deinze Industrie vzw, de koepelorganisatie van alle bedrijven in Deinze, wil op korte termijn oude laptops bij bedrijven opvragen voor kwetsbare lagere schoolkinderen. Door COVID-19 vallen ook zij terug op afstandsonderwijs online, maar helaas hebben niet al deze jongeren een computer thuis.

Met deze oproep wil Deinze Industrie vzw hulp vragen bij bedrijven en zo deze kinderen meer kansen geven. 

VTI Deinze en 3 welzijnsorganisaties ondersteunen mee het initiatief en staan mee in voor de praktische kant van het verhaal.

Deze actie is aanvullend op de actie van minister van onderwijs Ben Weyts, die eerder gericht is op secundaire schoolkinderen.

 

oude_laptops.JPG


Hoe kan je als bedrijf helpen?

 

–          In jouw bedrijf heb je oude, maar nog werkende laptops die niet meer ingezet worden

–          Meld je aan bij info@deinzeindustrie.be en vermeldt over hoeveel laptops het gaat

–          Wipe de harde schijf; haal bedrijfsgevoelige informatie af van de laptops; tot op niveau van de fabrieksinstellingen: basissoftware Windows (indien nodig kan VTI Deinze hierbij helpen)

–          Lever de laptops veilig af bij VTI Deinze op vooropgestelde data bij VTI Deinze (zie verder bij logistieke werking)

 

Logistieke werking inleveren en software met VTI Deinze

 

–          De laptops kunnen afgeleverd worden bij VTI Deinze (Leon De Clercqstraat 1 in Deinze) op volgende weekdagen de komende 3 weken:

  • Maandag 20 april 2020 tijdens de kantooruren
  • Dinsdag 21 april 2020 tijdens de kantooruren
  • Maandag 27 april 2020 tijdens de kantooruren

–          VTI Deinze zal nog eventuele data verwijderen en reinigen:

  • Afhankelijk van het aantal computers wordt een cleane Windows 10 geïnstalleerd (VTI Deinze zal navragen of de volume licentie van Windows 10 uitzonderlijk mag ingezet worden)
  • Office installeren zonder licentie is mogelijk (activering kan met login van de basisschool)
  • Voor het gebruik van internet kunnen scholen codes bekomen bij Proximus en Telenet voor gratis internet voor leerlingen zonder internet

 

Gerichte verdeling via welzijnsorganisaties

 

Het is belangrijk dat de laptops bij de juiste mensen terecht komen, bij zij die er meest nood aan hebben.  Daarom zal de verdeling gebeuren via 3 welzijnsorganisaties die nauw samenwerken met het Sociaal Huis van stad Deinze en de noden in de markt kennen: de Zonnebloem in Nevele, vzw Contactcentrum Deinze (Voedselbank) en De Regenboog Deinze.

  

Contact en bijkomende informatie: Deinze Industrie vzw – coördinatie Yannic Demeyer – info@deinzeindustrie.be – 0497 480 657.

 

 

 

Contact to Listing Owner

Captcha Code