Doe mee met de 2de Rond de Watertoren zwerfvuilacties


Tweede Rond de Watertoren zwerfvuilactie op vrijdag 16.9.2022:

DOE JE MEE?


Niets is slechter voor het milieu dan rondslingerend afval. Op vrijdag 16 september 2022 zal Rond de Watertoren daarom een tweede zwerfvuilactie organiseren, en dat tijdens het weekend van World Cleanup DayIn Izones 4, 5 en 6 hopen we, zoals vorig jaar, opnieuw met +/- 30 vrijwillige medewerkers van verschillende Rond de Watertoren-bedrijven de straat op te gaan. Een hartelijke dank bij voorbaat!

De actie kaart het belang van propere industriezones en een nette stad concreet aan. Schepen voor KMO/Industrie en Milieu, Filip Vervaeke vertelt erover: ‘Netheid maakt de omgeving en het leven en werken veel aangenamer en daar wil Stad Deinze samen met verschillende bedrijven samen voor ijveren. Deze samenwerking werkt aanstekelijk en het is fijn dat ondernemers zelf hier ook hun schouders onderzetten.’

Stad Deinze steunt de actie dan ook door het gratis ter beschikking stellen van materiaal zoals handschoenen, grijpers, vuilniszakken en fluovestjes. Ook brengt de stad gepersonaliseerde bermbordjes aan haalt ze het verzamelde zwerfvuil op. Na afloop zullen de vrijwilligers opnieuw getrakteerd bij Kip&Hip op kippen- of tomatensoep en een broodje.


Inschrijven voor 6.9.2022 via info@ronddewatertoren.be en graag vermelden met hoeveel deelnemers je zal deelnemen.


PROGRAMMA

–       Start verzamelen om 10.30u op de parking aan de hoofdingang van Demival (Machelenstraat 169: kennismaking, groepsfoto en verdeling materiaal

–       Om 11u verdelen vrijwilligers over zones 4, 5 en 6 

–       Om 12.30u een bedanking met soep (tomaten-en kippensoep) bij Kip&Hip (Kortrijksesteenweg 244a)

 

De bedrijvenvereniging Rond de Watertoren is van plan om deze actie jaarlijks te herhalen en zo het bewustzijn rond zwerfafval te vergroten. 

Beelden van de geslaagde eerste actie zijn te zien via dit online album.

Pers van de editie 2021 in Het Laatste nieuws lees je hier.


IMG_1415.jpg

Contact to Listing Owner

Captcha Code