Deinze Industrie zamelt structureel laptops in voor kansarme kinderen

INZAMELEN OUDE LAPTOPS VIA BEDRIJVEN VOOR KANSARME GEZINNNEN

Deinze Industrie zamelt structureel laptops in voor kansarme kinderen

 

Deinze Industrie vzw, de koepelorganisatie van alle bedrijven in Deinze, heeft in de coronaperiode op korte termijn oude laptops bij bedrijven verzameld voor kwetsbare lagere schoolkinderen. Door COVID-19 vielen ook zij terug op afstandsonderwijs online, maar helaas hebben niet al deze jongeren een computer thuis. Door deze actie konden reeds 61 gezinnen geholpen worden.

Nu de werking rond het in de markt zetten en het correct bezorgen aan de juiste mensen is opgezet, wil Deinze Industrie deze actie structureel verderzetten.  Jaarlijks in september worden de ingezamelde laptops via de welzijnsorganisaties overhandigd.

VTI Deinze en 3 welzijnsorganisaties ondersteunen mee het initiatief en staan mee in voor de praktische kant van het verhaal.

 

 

oude_laptops.JPG


Hoe kan je als bedrijf helpen?

 

–          In jouw bedrijf heb je oude, maar nog werkende laptops die niet meer ingezet worden

–          Meld je aan bij info@deinzeindustrie.be en vermeldt over hoeveel laptops het gaat, de levering of afhaling wordt geregeld

–          Wipe de harde schijf; haal bedrijfsgevoelige informatie af van de laptops; tot op niveau van de fabrieksinstellingen: basissoftware Windows (indien nodig kan VTI Deinze verder instaan om alle bedrijfsinformatie te verwijderen)

–          VTI Deinze zal nog eventuele data verwijderen en reinigen:

    • Afhankelijk van het aantal computers wordt een cleane Windows 10 geïnstalleerd (VTI Deinze zal navragen of de volume licentie van Windows 10 uitzonderlijk mag ingezet worden)
    • Office installeren zonder licentie is mogelijk (activering kan met login van de basisschool)
    • Voor het gebruik van internet kunnen scholen codes bekomen bij Proximus en Telenet voor gratis internet voor leerlingen zonder internet

 

Gerichte verdeling via welzijnsorganisaties

 

Het is belangrijk dat de laptops bij de juiste mensen terecht komen, bij zij die er meest nood aan hebben.  Daarom gebeurt de verdeling via 3 welzijnsorganisaties die nauw samenwerken met het Sociaal Huis van stad Deinze en de noden in de markt kennen: de Zonnebloem in Nevele, vzw Contactcentrum Deinze (Voedselbank) en De Regenboog Deinze.

De verdeling zal jaarlijks in september gebeuren.

In 2020 – wegens COVID-19 en het massale thuis onderwijs – zijn in mei 34 en in september 27 gezinnen geholpen.

 

PERSARTIKEL 1.

 

PERSARTIKEL 2.

 

Contact en bijkomende informatie: Deinze Industrie vzw – coördinatie Yannic Demeyer – info@deinzeindustrie.be – 0497 480 657.

 

Contact to Listing Owner

Captcha Code